Authors Posts by george

george

56 POSTS 0 COMMENTS

0 340

CU ocazia sărbătoririi zilei naționale a României, redacția Jurnal Neamț urează un călduros La Mulți Ani! tuturor românilor din țară și din străinatate!.

0 955

Baritonul Adiguzel Samuel Alper a câştigat marele premiu al concursului internaţional „Emanuel Elenescu”, încbeiat sâmbătă seară, cu festivitatea de premiere. Ajunsă la cea de a 24-a ediţie, manifestarea de la Piatra Neamţ, organizată de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Neamţ, Liceul Victor Brauner şi Fundaţia Friendship Ambassadors, a avut peste 300 de concurenţi, care s-au întrecut la secţiunile Instrumente de suflat în lemn, Instrumente tradiţionale, Instrumente de suflat din alamă şi percuţie, Canto clasic, Instrumente cu coarde şi Muzică de cameră.
Câştigătorul, elev la Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti, din Bucureşti, a convins juriul cu o arie din „Nunta lui Figaro”, de Mozart. În finala concursului a intrat şi un reprezentant al liceului pietrean Victor Brauner: Paul Bogdan Ciobanu, la percuţie.

0 401

Premiul categoriei I la Loto 6/49, de aproape 39,8 milioane de lei, adică peste 8 milioane euro, pus în joc duminică, nu a fost câştigat şi a fost reportat pentru următoarea extragere. La categoria a doua, au existat 9 câştigători, care vor primi câte 52000 lei.
Rezultatele tragerilor de duminică, 30 noiembrie:
6/49:12 34 17 16 20 15
NOROC: 4 1 7 3 2 3 9
JOKER: 2, 5, 26, 8, 24 / 7
NOROC PLUS: 6 2 6 1 8 7
SUPER NOROC: 6 6 3 5 9 4
LOTO, LOTO 5/40: 31, 11, 29, 6, 8, 34

0 45

Monroy pleacă şi de la Cluj
Fostul jucător al Ceahlăului ar putea ajunge la Gyor

Aitor Monroy este primul fotbalist care pleacă de la CFR Cluj, formaţie ajunsă într-o situaţie financiară foarte dificilă. Fostul jucător al Ceahlăului şi-a reziliat amiabil înţelegerea cu gruparea ardeleană. Spaniolul a plecat liber de contract, renunţând, în schimb, la drepturile băneşti datorate de clubul clujean. Mijlocaşul se transferase la Cluj în urmă cu aproape un an, după ce s-a aflat în litigiu cu Ceahlăul în ultimele luni de contract.
Monroy ar putea ajunge la Gyor, în Ungaria, alături de Vasile Miriuţă, cel care l-a luat la Cluj, în decembrie 2013. Fostul antrenor al formaţiei pietrene ar putea apela şi la alţi jucători din curtea grupării nemţene, mai ales că şi aceasta a ajuns într-o situaţie foarte grea din punct de vedere financiar şi orice jucător plecat reprezintă un ban în plus în cont şi un salariu în minus.

0 394

Trecerea de pietoni s-a dovedit o adevărată capcană pentru trei pietrence. Ele au fost victimele unor accidente de circulaţie, în acest sfârşit de săptămână, deşi au traversat prin locurile special amenajate. Primul l-am relatat şi noi, vineri, puţin după prânz. S-a produs pe Bd. Republicii, în dreptul Casei Cărţii. Două fete au fost lovite pe trecerea de pietoni. Una a fost rănită grav, cea de a doua s-a ales cu o sperietură. Şoferul maşinii care a provocat accidentul, în vârstă de numai 18 ani, nu a fost atent, dar nu avea nici foarte multă experienţă.
Cel de-al doilea accident s-a produs pe Bd. Decebal, în zona Laguna. O femeie de 52 de ani a fost lovită pe trecerea de pietoni de o autoutilitară, condusă de un bărbat de 29 de ani, din Bacău.
În ambele cazuri, a fost vorba despre neatenţie. În afara lor, însă, nu se poate să nu fi trăit sau să fi fost martori la lipsa de respect pe care o manifestă unii şoferi, forţând trecerea de pietoni. Cum şi cei care se deplasează pe jos ar fi în stare, în virtutea dreptului oferit de indicatorul Trecere de pietoni, să păşească pe zebră odată cu maşina.
Mai multă atenţie şi respect din partea ambelor categorii nu ar dăuna. Dimpotrivă.

0 333

Neamţul va intra sub cod galben de ninsoare şi viscol, fenomene care se vor manifesta începând de luni. Avertizarea este valabilă până marţi seară. Cele mai afectate localităţi vor fi cele din vestul, nordul şi sudul judeţului, prognozează meteorologii.
În intervalul precizat, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. Local, stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10 centimetri. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită, se arată în averizarea emisă de Autoritatea Naţională de Meteorologie. Nu este exclusă nici apariţia poleiului.
Duminică, temperatura rămâne sub 0 grade, iar luni, se vor înregistra între -7 şi -5 grade.

0 452

Nemţenii sunt invitaţi să se manifeste de Ziua Naţională, iar pe 1 Decembrie să-şi arate, printr-un zâmbet, bucuria şi mândria de a fi români. Prin proiectul său, derulat la nivel naţional, Asociaţia Tinerilor pentru România ne îndeamnă să ne împărtăşim sentimentele şi să solidarizăm în această zi specială. Şi să nu fim surprinşi dacă vom întâlni, luni, pe străzile din mai multe localităţi ale judeţului, şi alţi români bucuroşi.
În Neamţ, proiectul ATR este derulat de Consiliul Judeţean al Elevilor. Judeţul nostru are şi cea mai mare acoperire de zâmbete: Bicaz, Borca, Piatra Neamţ, Roman, Roznov şi Târgu Neamţ. De la ora 15, tinerii voluntari angrenaţi în acest proiect vor ieşi pe stradă cu steaguri tricolore, aparate de fotografiat şi, evident, mult entuziasm, pentru a-i încuraja pe oameni să zâmbească. Toate fotografiile realizate vor fi postate și se vor putea descărca de pe adresa de facebook a Asociaţiei Tinerilor Pentru România.

0 652

* UNIC a pierdut la Iaşi în cea de a opta etapă a Diviziei A1, disputată sâmbătă. Partida cu Penicilina a revenit gazdelor cu scorul de 3:0 (25:20, 25:23, 25:21). Voleibalistele pietrene sunt pe locul zece în clasament, cu numai 6 puncte.

* În campionatul băieţilor, Municipal Piatra Neamţ a fost învinsă pe terenul vicecampioanei, sâmbătă seară. Zalăul s-a impus cu 3:0 (25:18, 25:9, 25:17). Echipa pietreană se află pe locul 8, cu 8 puncte.