Authors Posts by

4 POSTS 0 COMMENTS

Nervozitate sporită în tabăra liberală; unele sondaje de opinie indică un procent dezastruos de 20% în intenția de vot la alegerile parlamentare 2016 pentru partidul Alinei Gorghiu, în comparație cu 41% PSD, la care se adaugă 6 % ALDE. Electoratul care a trăit dureros experiența de tristă amintire a guvernării PDL, identifică astăzi și sancționează ferm deghizarea vechilor pedeliști în liberali cu vocație democratică. Niciun argument economic nu justifică pauperizarea drastică a populației sub guvernele Boc, așa după cum nu poate fi uitată deprecierea calității vieții într-o țară în care instituțiile statului au fost profund afectate de morbul corupției. Promisiunile electorale ale liberalilor nu mai conving o populație înșelată în așteptări, care observă distinct strategia PDL-istă strecurată sub sigla PNL! De aici, deruta taberei liberale; dezinformări și diversiuni, alături de o întreagă recuzită a minciunii. În Neamț, se repetă în mic scena panicii de la centru, ceea ce duce la promovarea rapidă a diversiunii.

Execițiul de autoadmirație pe care-l fac liberalii nu mai impresionează pe nimeni, în condițiile în care cetățenii sunt hotărâți să sancționeze promisiunile deșarte și lipsa unui program coerent de guvernare. “Oamenii analizează şi votează, nu mai ascultă propaganda politică. Într-adevăr, românii se aşteaptă la o nouă clasă politică, o clasă politică mai bună, mai curată şi mai competentă,”observa Daniel CHIȚOIU, candidat pe poziția1 la Camera Deputaților ( ALDE Neamț), făcând bilanțul acestei campanii.

Tot ca o concluzie, privind starea de spirit a electoratului nemțean confruntat cu tot mai dese manipulări și dezinformări, Ion ASAFTEI, președintele ALDE Neamț, vicepreședinte al CJ și candidat pe locul secund la Camera Deputaților a apreciat că toate aceste manevre vor avea un efect contrar, care va duce în final la o desprindere a electoratului de PNL și alăturarea la ALDE
.222121

“Nu dezamorsarea știrilor false a fost preocuparea noastră, ci activitatea susținută de a duce mesajul ALDE în casa fiecărui nemțean. Pornind de la realitățile curente, să nu uităm că Moldova este predominant rurală, accesul la utilități este mult scăzut față de vestul țării, riscul de sărăcie și excluziune socială este dublu față de zona Capitalei. De aceea, prin PROMOLD, ALDE își asumă un parteneriat de lungă durată cu cetățenii. Dorim, așadar, scoaterea Moldovei din starea de izolare. Aici, în Neamț, avem o serie întreagă de obiective de îndeplinit, toate vizând creșterea bunăstării populației, prin asigurarea unei vieți decente și civilizate.

Vom milita pentru crearea de locuri de muncă bine plătite, pentru atragerea și promovarea investițiilor în domeniul turismului și industriei alimentare, pentru implementarea Programului Național pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului. Vom adopta o lege care va veni în spijinul producătorilor autohtoni de mobilă și produse de lemn, vom milita pentru construirea unui nou spital județean, avem proiecte valoroase privind învățământul, precum și facilități fiscale acordate angajatorilor. Să nu uităm că ALDE este singurul partid liberal autentic, membru al familiei liberale europene, ceea ce înseamnă că programul pe care noi îl promovăm este unul de esență liberală. Cum bine știți, ne propunem, prin acest program, ca România să devină a șaptea putere economică a Europei, așa cum este și din punct de vedere al suprafeței și numărului de locuitori. De aceea, mă adresez cetățenilor nemțeni, în mijlocul cărora am fost zi de zi, cu rugămintea de a veni în număr cât mai mare la vot, punându-și ștampila pe ALDE Neamț- partid care a dovedit că îi pasă și care se luptă pentru nemțeni. Împreună cu cetățenii, vom schimba în bine fața județului Neamț și fața României!” a încheiat Ion ASAFTEI.

O dezinformare găzduită de site-ul stiripesurse.ro cu titlul “Tăriceanu, sabotat în propriul partid. Negocieri subterane cu PNL purtate de un important lider ALDE” avansează ideea unor negocieri oculte între un reprezentant de frunte al ALDE și PNL. În fața acestei diversiuni, deputatul Daniel CHIȚOIU, vicepreședinte ALDE și candidat pe poziția 1 la Camera Deputaților din partea ALDE Neamț a avut o reacție vehementă pe care o redăm mai jos:

În ultimele zile au apărut în spaţiul public mai multe informaţii false cu privire la aşa-zise negocieri între anumiţi lideri ALDE şi PNL. Vreau să precizez încă de la început că nu au existat asemenea discuţii şi nici nu vor exista cu PNL, un partid aflat în derivă şi care încearcă disperat să treacă de pragul de 20 de procente la alegerile de duminică.

ALDE este un partid consolidat, o formaţiune unită, iar în această campanie am demonstrat, prin efortul depus, că suntem o adevărată echipă. Campania pentru parlamentare a unit membrii partidului în jurul obiectivului comun, acela al reprezentării liberalilor de către ALDE în Parlamentul României.

Observ că disperarea care s-a instaurat în tabăra PNL îi determină pe aceştia să arunce în spaţiul public tot felul de diversiuni prin care încearcă să dezbine alte partide şi să creeze un conflict fals. Este umilitor pentru PNL jocul pe care Gorghiu şi compania îl practică. Dacă ar fi să ascultăm declaraţiile celor din PNL, în special ale Alinei Gorghiu, am putea considera că în ALDE nimeni nu mai doarme din dorinţa de a face o alianţă cu PNL. Este jenantă campania pe care o duce PNL, una dintre cele mai murdare care au existat în istoria politică a României.

Pentru toţi diversioniştii care îmi folosesc numele pentru a construi diferite scenarii postelectorale, ţin să le aduc aminte că, atunci când am plecat din PNL, am făcut acest demers pentru că partidul Alinei Gorghiu nu mai are nicio legătură cu liberalismul, cu valorile şi principiile în care cred. A fost un demers necesar pe care l-am făcut în 2014 alături de mai mulți colegi care astăzi sunt în ALDE, pentru a crea o nouă forţă liberală în România.

ALDE are o poziţie politică pe care nu ne-o schimbăm faţă de PNL. Din păcate, astăzi, PNL doreşte o caricatură de stat de drept, care să ducă la instaurarea unui climat de frică, de teroare în societate şi să ne întoarcem către ceea ce a fost România anilor 50.

Trio-ul PNL – Cioloș – Iohannis este conștient de semnificația alegerilor de duminică. Atunci când PNL și Cioloș vor pierde alegerile, acesta va fi un vot public de încredere împotriva lui Klaus Iohannis. Președintele Iohannis va trebui să respecte votul românilor. Votul de duminică este un vot pentru a reda România românilor prin alegerea ALDE”.

ALDE prezintă strategia de dezvoltare a Moldovei, denumita PROMOLD, despre care Daniel Chitoiu, candidat ALDE Neamț pe lista pentru deputați, a vorbit public în ultimele conferințe de presă și în întâlnirile cu electoratul, remarcând decalajul economic al Moldovei, implicit al județului Neamț, față de restul țării.

La nivelul ALDE s-a făcut o analiză extrem de serioasă, s-au identificat problemele

majore cu care se confrunta Moldova și s-au stabilit o serie de măsuri pe care cei de la ALDE garantează că le vor implementa, introducându-le în programul de guvernare și stabilind ca anual, o ședință de Guvern să fie făcută în Moldova.

PROMOLD este asumat de către ALDE prin Programul de Guvernare.

Anual, în luna iunie, executivul va prezenta, într-o ședință Guvern ce va avea loc în Moldova, stadiul îndeplinirii PROMOLD

download

Aplicarea PROMOLD va fi, în primul rând, rezultatul solidarității Grupului parlamentarilor moldoveni, al activității Camerelor de Comerț și a mediului de afaceri, a corpului medical și profesoral, a oamenilor de cultură, a păstrătorilor de tradiții și a iubitorilor de natură din Moldova.

Prin PROMOLD, ALDE își asumă un parteneriat de lungă durată cu dumneavoastră.

Programul pentru Dezvoltarea Economică și Socială a Moldovei.

download

Moldova este predominant rurala, accesul la utilități este mult scăzut față de vestul țării, riscul de sărăcie și excluziune socială este dublu față de zona Capitalei. În Botoșani și Vaslui, satele sunt lipsite de apă curentă, situația drumurilor este dramatică, iar cadastrul este ca și inexistent. De exemplu, suprafața cadastrata din totalul suprafeței județului Neamț, este de 12,58%.

Moldova este izolată investițional și comercial. Între 08 și 22.08.2016, au fost înregistrate la Registratura generală a MFP 22 de cereri, în baza cărora s-ar fi putut crea 3,653 de locuri de muncă(repartizate pe regiuni). Cereri aprobate pentru Regiunea Nord-Est = 0

Prioritatea zero: Scoaterea Moldovei din starea de izolare. Crearea unor noi trasee rutiere(Autostrada Ungheni-Iași-Tg.Mureș și Bacău-Brașov) precum și modernizarea punctelor de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina ( 5 poduri peste Prut: Albița, Oancea, Sculeni, Ungheni, Bumbăta). Extinderea aeroporturilor prin zone cargo.

Fluidizarea circulației în interiorul Moldovei:

1.Drum expres – Roman- Suceava pe DN 2 E 85

2.Drum expres Botoșani Tg. Frumos DN 28B

3.Drum expres Piatra Neamț – Bacău DN 15

4.Modernizare drum național Tecuci – Galați DN 25

Agricultura – o resursă importantă pentru dezvoltarea Moldovei

Susținem asocierea fermierilor în Cooperative agricole mari, cu operațiuni integrate.Cooperativele agricole nou înființate vor avea, scutire de impozit pe profit timp de cinci ani și scutire de impozit pe terenul agricol.

Terenurile cu destinație agricolă vor putea fi cumpărate numai de fermieri, persoane fizice și juridice, cu experiență în domeniu de minim 5 ani (carnet de producător/carnet de comerciant)

Vom acționa pentru încadrarea unor produse din gospodăriile individuale ca produse tradiționale, cu regimul fiscal adecvat produselor tradiționale europene

Susținem construirea lanțurilor de depozite pentru producția de cereale, legume și struguri cu acordarea unor certificate de depozit tranzacționabile pentru produsele fungibile

Susținem dezvoltarea centrelor de colectare pentru animale în zona de munte precum și pentru produsele derivate (lapte, lână, piei)

Susținem includerea în domeniile susținute prin Programul celor 100 de miliarde de euro, a industriilor prelucrătoare de produse agricole (panificație, legume-fructe, lactate, produse animale etc.). Situația actuală în care exportăm grâu și importăm făină nu mai poate fi tolerată

Producția de sere va beneficia de o susținere deosebită, prin acordarea unor ajutoare din partea statului. România poate deveni cel mai mare producător de legume din Europa.

Daniel Chițoiu candidatul ALDE Neamț pentru Camera Deputaților, garantează ducerea la îndeplinire a acestui program de dezvoltare.

Din când în când, consacratul perdant la primăria Piatra Neamț, Cătălin Drăgușanu, are izbucniri belicoase, mai cu seamă în preajma publicării sondajelor de opinie, care înregistrează fără echivoc eșecul PNL-ului – partid în care s-a înscris din septembrie și pe listele căruia candidează de pe poziția 3 la Camera Deputaților. Oameni suntem și îi înțelegem nervozitatea: PNL-ul e la pământ! Totuși, merită amintit că, înainte de a se refugia sub umbrela PNL-ului, deputatul Drăgușanu fusese pur și simplu dat afară din ALDE, unde ocupa funcția de co-președinte al filialei nemțene. Motivele au fost numeroase, dar se pare că un fapt grav a atârnat mai mult decât altele în decizia organizației: Cătălin Drăgușanu s-a remarcat printr-o totală lipsă de implicare în activitățile filialei, trăind într-un univers paralel și iluzoriu totodată, în care el trebuia să devină automat atât primar la Piatra Neamț, cât și deputat la București. Asta, desigur, fără efort, doar prin firea lucrurilor. Și pentru că a fost mult prea încrezător în steaua sa norocoasă, măcar pentru aceste două obiective, Drăgușanu n-a făcut absolut nimic! În plus, și partidul a înregistrat pierderi, ceea ce a declanșat, mai apoi, o analiză internă. Cum cei de la filiala nemțeană ALDE nu aveau în organigramă o funcție de conducere pur decorativă, în care să evolueze Drăgușanu, au adoptat soluția care se impunea: l-au dat afară fără menajamente.

La vremea respectivă, presa nemțeană observa anumite fisuri în personalitatea integră a deputatului, care ar fi plecat de la ALDE cu tot cu banii filialei și cu chitanțierul aferent. Se impunea, așadar, o plângere penală:

”Este bine ca domnul Drăguşanu să nu uite că mai are datorii la fostul lui partid! Paradoxal este că domnul Drăguşanu, care tot cerea mereu criterii de integritate, s-a integrat acum în PNL dar cu chitanţierele şi fără să predea gestiunea la ALDE. Dacă până miercuri domnul Drăguşanu nu se prezintă cu chitanţiere, bani şi tot ce are de predat, vom face plângere penală pentru delapidare. E cam ciudat să tot vorbeşti de criterii de integritate şi să te integrezi în banii partidului…”

Cuvintele îi aparțin lui Ion ASAFTEI, astăzi , vicepreședinte al CJ și candidat la Camera Deputaților din partea ALDE Neamț.

Nu știm dacă, până la urmă, plângerea penală a mai fost depusă, în schimb, discursul lui Drăgușanu a devenit din ce în ce mai radical, căpătând accente dramatice atunci când se referă la Daniel CHIȚOIU- cel care candidează în poziția 1 pe listele ALDE Neamț la Camera Deputaților. S-a observat acest fapt și în conferința de presă a PNL Neamț de pe 2 decembrie. Ideea că a fost înlocuit cu “un domn trimis de undeva să candideze la Neamţ”îl macină și îi provoacă insomnii deputatului. În fața unui reputat specialist, precum și a unui om politic cu realizări notabile, Cătălin Drăgușanu alege limbajul defăimător. Tocmai el… Nu e cazul să facem comparații, ci doar să subliniem: deputatul Drăgușanu nu și-a legat numele de nicio realizare în Neamț. La acest capitol a punctat ferm: zero!

Acum, în locul unor proiecte și a unui program viabil, cu care să se prezinte în fața electoratului, Drăgușanu trece la atacuri cu iz de insultă.

Îi sugerăm domnului Drăgușanu să nu facă economie de generoasele elemente de propagandă din recuzita partidului, care au consacrat retorica PNL-ului, umplând-o de penibil.