Evenimente

0 972

Baritonul Adiguzel Samuel Alper a câştigat marele premiu al concursului internaţional „Emanuel Elenescu”, încbeiat sâmbătă seară, cu festivitatea de premiere. Ajunsă la cea de a 24-a ediţie, manifestarea de la Piatra Neamţ, organizată de Ministerul Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Neamţ, Liceul Victor Brauner şi Fundaţia Friendship Ambassadors, a avut peste 300 de concurenţi, care s-au întrecut la secţiunile Instrumente de suflat în lemn, Instrumente tradiţionale, Instrumente de suflat din alamă şi percuţie, Canto clasic, Instrumente cu coarde şi Muzică de cameră.
Câştigătorul, elev la Colegiul Naţional de Arte Dinu Lipatti, din Bucureşti, a convins juriul cu o arie din „Nunta lui Figaro”, de Mozart. În finala concursului a intrat şi un reprezentant al liceului pietrean Victor Brauner: Paul Bogdan Ciobanu, la percuţie.

0 477

Nemţenii sunt invitaţi să se manifeste de Ziua Naţională, iar pe 1 Decembrie să-şi arate, printr-un zâmbet, bucuria şi mândria de a fi români. Prin proiectul său, derulat la nivel naţional, Asociaţia Tinerilor pentru România ne îndeamnă să ne împărtăşim sentimentele şi să solidarizăm în această zi specială. Şi să nu fim surprinşi dacă vom întâlni, luni, pe străzile din mai multe localităţi ale judeţului, şi alţi români bucuroşi.
În Neamţ, proiectul ATR este derulat de Consiliul Judeţean al Elevilor. Judeţul nostru are şi cea mai mare acoperire de zâmbete: Bicaz, Borca, Piatra Neamţ, Roman, Roznov şi Târgu Neamţ. De la ora 15, tinerii voluntari angrenaţi în acest proiect vor ieşi pe stradă cu steaguri tricolore, aparate de fotografiat şi, evident, mult entuziasm, pentru a-i încuraja pe oameni să zâmbească. Toate fotografiile realizate vor fi postate și se vor putea descărca de pe adresa de facebook a Asociaţiei Tinerilor Pentru România.

0 383

“Pe 5 decembrie în Club Central Piatra Neamț va avea loc Balul Bobocilor al Liceului Tehnologic Economic Administrativ unde orice rege își are regina. Aici se vor alege cei mai tradiționali si chipeși boboci al anului 2014

Tematica balului – Tradiții & Folclor – va îmbina valorile tradiționale cu cele contemporane ale societății astfel încât sa ne reîntoarcem la originile neamului roman, alături de invitatul nostru special :Argatu !”

0 342

Campania socio-educaţională „Un copil are nevoie de susţinerea ta”, lansată de Asociaţia Lions Club Piatra Neamţ, a ajuns la jumătate. De la start, proiectul a căpătat şi alţi parteneri, iar rezultatele colaborării sunt încurajatoare. În cutiile special confecţionate s-au strâns teancuri de cărţi şi rechizite. Toate vor ajunge la copiii din comuna Români, judeţul Neamţ.
Proiectul este destinat exclusiv elevilor din mediul rural, mai săraci în resurse şi oportunităţi. Ajutându-i, iniţiatorii speră că beneficiarii vor deveni, la rândul lor,
„promotori ai schimbărilor pozitive şi durabile la nivelul comunităţii de apartenenţă, prin continuarea studiilor”.
Campania este susţinută de Lions Club Piatra Neamţ, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Neamţ şi librăriile Arhiprint, Humanitas, Cetatea Doamnei şi, mai nou, Bibliopolis. În unităţile acestora au fost amplasate cutii în care doritorii pot lăsa o carte sau un caiet pentru copiii de la Români.
Campania durează până pe 18 decembrie.

0 415

“Pe data de 28-29-30 NOIEMBRIE 2014, in PIATRA NEAMT, se va organiza CUPA “STEFAN CEL MARE”-COMPETITIE MULTIPLEX DE ARTE MARTIALE editia a II-a
La aceasta competitie stilurile de arte martiale practicate sunt:
– SHOTOKAN
– KYOKUSHIN
– JU JUTSU
Mai multe informatii privind organizarea si desfasurarea competitie:
– SHOTOKAN tel: 0743288188
0758522099
– KYOKUSHIN tel: 0730633522
– JU JUTSU tel: 0744617949

PENTRU PUBLIC, INTRAREA ESTE LIBERA!”

0 792

“Gringo de România”, așa se intitulează A.G.Weinberger, artistul care o viată intreagă a calătorit prin lumea întreagă. În cele din urmă se intoarce acasă pentru a ne face sa redescoperim, poate pentru unii dintre noi muzica tinereții noastre.
Această seară, a fost cu totul deosebită, pentru ca A.G Weinberger a venit cu selecție din cele mai frumoase piese muzicale crossover, spuse cu tandrețe și cu emoție.
AG Weinberger nu obosește să își pună și să iți pună cele mai incomode intrebari pana într-acolo unde ating textura firească a miezului existenței noastre.

Aici gasiți câteva fotografii de la eveniment.

0 321

Dragi prieteni, revenim cu propunerea lui Mos Craciun in speranta ca si anul acesta veti fi generosi ajutand copiii saraci din desertul Chalbi, Kenya. Ajutorul consta intr-un dar care va contine un penar complet pentru scoala, o jucarie, o punguta cu bomboane si o pereche de slapi. Asadar ne luam angajamentul impreuna cu ajutorul dumneavoastra de a-l ajuta pe Mosul Bun in acest demers. Fiecare copil merita sa fie fericit si sa spere intr-o lume mai buna.
In aceasta regiune copiii sunt extreme de saraci…atat de saraci incat dincolo de acest cuvant nu se poate spune altceva. Pentru ei unicul dar de Craciun este copilul Isus care vine pe lume sarac, la fel ca ei dar cu o inima plina de iubire si speranta. Noi am putea sa impartasim cu ei aceasta speranta pe care ne-o aduce Isus: Mantuirea!

Prin programul “Un dar de Craciun” dorim sa ajutam copiii din parohia Maikona si filialele Toricha, Badda Hurri si Forole unde slujesc preoti misionari romani.
Deasemenea am dori sa oferim tuturor copiilor un pranz de Craciun, moment in care ne vom solidariza cu ei prin muzica, dansuri si concursuri cu premii.
Cu un mic sacrificiu gestul nostru de iubire poate oferi mai mult decat ne putem inchipui. Acesta este sensul nasterii lui Isus: iubire, daruire, speranta, mantuire! Sa ne solidarizam cu Isus in fratii nostri!

Costul pachetului este de 5 euro. Speram sa oferim ajutor la cel putin 200 de copii.
Donatia se poate face direct intr-unul din conturile asociatiei Sharing Love:

RON: RO17BACX0000000968568000
EUR: RO87BACX0000000968568001
USD: RO60BACX0000000968568002

sau prin pay pal la adresa:
sharing_love112@yahoo.com

Daca doriti sa aflati mai multe despre acest eveniment sau despre situatia copiilor saraci din desertul Chalbi, nu ezitati sa lasati un mesaj.

Va multumim!

www.sharinglove.eu
www.facebook.com/sharinglove
www.facebook.com/maikonaparish
sharing_love112@yahoo.com
maikonaparish@yahoo.com

0 351

Dragi Cinefili,

Cinematograful Dacia vrea să devină prieten cu fiecare dintre voi, și pentru că noi știm ce inseamnă să vezi un film pe ‘Marele Ecran’, vă propunem ca în fiecare zi de la ora 20:00 să vă invitați prietenii și să alegeți dumneavoastră filmul din seara respectivă.

Pentru o mai bună organizare, vă rugăm să vă rezervați seara din timp pentru a putea mulțumi pe toată lumea.

Vă mulțumim și vă așteptăm !

Al vostru prieten, Cinematograful Dacia.

0 913

Duminica, 23 noiembrie, s-a desfasurat prima editie a concursului Speeches, Questions & Sand, in premiera in Piatra-Neamt .El a antrenat cu succes tinerii societatii nemtene intr-o exprimarea libera a “Gandurilor despre sentimente”. Andrei ne-a declarat: “Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la acest concurs care promoveaza creativitatea in toate formele ei. Mi-a placut sa vad tineri curajosi, mai mult sau mai putin emotionati, ca au avut taria sa isi prezinte gandurile, viziunea, talentul in fata unui public destul de numeros. Le doresc succes in ce fac si sa aiba incredere in ei. Tin sa multumesc si publicului pentru ca a apreciat momentul meu de street dance. Votul lor ma motiveaza sa continui si sa ma perfectionez in directia asta. Ii felicit si pe organizatori care, in ciuda unor probleme tehnice de la inceput, au reusit creearea unui eveniment inedit pentru orasul nostru”.
Cei 9 participanti inscrisi au transmis mesaje diferite in abordari artistice sau oratorice: Andrei Adumitroaie a dansat, interpretand personajul mitologic Herakles si a castigat cea mai mare parte a voturilor publicului. Urmatoarele doua locuri fruntase au fost incununate cu muzica si arta plastica, Eliza Bujor si Andrei Gafton alegand sa-si exprime ideile despre tema concursului cu ajutorul inteligentei lor emotionale si a talentului.
A doua editie SQS , ce are loc pe 14 decembrie, va avea un invitat la fel de special precum Gabi Vicu , caruia Clubul Rotaract ii multumeste pentru perzenta, insa nu nemtean. Este vorba despre creatorul acestui concurs si initiatorul sau Bogdan Radu Moldovanu – membru Rotaract Bistrita, ce va aduce cu sine multe idei si perceptii inedite despre tema editiei II – „Evolutia” !
Asadar speram ca voi, dragi locuitori alerti ai orasului Piatra Neamt, v-ati facut curaj ca pe 14 decembrie sa va aflati pe scena Library Bar si nu in public, vorbindu-ne , desenand, cantand, mimand sau manifestandu-va dupa bunul plac, reflectand ideile voastre pe tema „Evolutia” .
10824791_801252469918712_837151639_o
20141123_IMG_4629_foto_www.juniorproductions.ro

0 347

După cum deja v-ați obișnuit, Clubul de istorie și cultură Calistrații din cadrul Colegiului Național “Calistrat Hogaș” organizează Marșul de 1 Decembrie, ajuns la a VIII-a ediție. Luni, începând cu ora 12:00, vă așteptăm să luați parte la traseul care a rămas același: pornește de la Colegiul Național Calistrat Hogaș, continuă cu Parcul Ștefan cel Mare, Muzeul de istorie și Biblioteca județeană G.T. Kirileanu și se încheie la Cimitirul Eroilor.
Vă invităm să vă alăturați cu orice fel de simboluri patriotice recunoscute național. Păstrând tradiția, noi venim cu steaguri, cântece, fundițe tricolore, stickere, entuziasm și alte câteva surprize. Vă așteptăm cu drag!