Economic

0 1165

Preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ a rămas în dispută după şedinţa ordinară de vineri dimineaţă. Consilierii au respins, prin vot, delegarea unuia dintre cei doi vicepreşedinţi pentru îndeplinirea atribuţiilor de preşedinte. În prezent, puterea este deţinută de Emilia Arcan, împuternicită în vara acestui an, prin dispoziţia fostului număr unu al judeţului, Culiţă Tărâţă.
În deschiderea şedinţei de vineri, consilierii au păstrat un moment de reculegere în memoria ex-preşedintelui CJ Neamţ, care a încetat din viaţă acum o săptămână, după ce a pierdut lupta cu cancerul.
Întâlnirea a avut şi un moment festiv: depunerea jurământului de către cei trei noi consilieri judeţeni, Costache Lupu (APEL-UNPR), Bogdan Şendrea (APEL -PDL) şi Ioan Păcală (USL-PSD)

0 483

Poliţiştii locali de la Piatra Neamţ vor primi alocaţie de hrană, de anul viitor. Valoarea acesteia este de 10 lei şi a fost stabilită în ultima şedinţă a Consiliului Local, desfăşurată joi seară. Hotărârea, dintr-un număr de 28 rămase pe ordinea de zi, a fost cea mai discutată. Unul dintre consilieri a propus majorarea cu 5 lei a soldei, pentru ca aceasta să se apropie de cea acordată angajaţilor Ministerului de Interne, care primesc 24 lei.
„Dacă muncesc în condiţii la fel de dificile şi se supun aceloraşi riscuri, normal ar fi să primească aceiaşi bani”, a motivat consilierul.
În susţinerea poliţiştilor locali au intervenit şi alţi membri ai Consiliului Local, dar Hotărârea a rămas aşa cum a fost ea formulată.
„Consiliul Local poate aproba acordarea alocaţiei, se arată în actul normativ, nu este, aşadar, obligatoriu. Am ţinut cont de gradul de suportabilitate al bugetului. Dacă, la rectificarea de anul viitor, ne vom permite, vom majora suma. Până atunci, vrem să fim siguri că o putem asigura lună de lună”, a precizat viceprimarul Aurelia Simionică.
În total, 400000 vor fi alocaţi anul viitor pentru solda poliţiştilor comunitari.