Comunicat de Presă – Gala Voluntariatului Nemțean 2014

Comunicat de Presă – Gala Voluntariatului Nemțean 2014

Asociația CREED – Centrul de Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare organizează a II-a ediție a Galei Voluntariatului Nemțean (IIa Gal-VOL-NT 2014), eveniment ce își propune să aducă la un loc voluntarii, coordonatorii de voluntari, precum și membrii marcanți ai comunității, reprezentanții autorităților publice și ai societății civile.
IIa Gal-VOL-NT 2014 / Gala Voluntariatului Nemțean este un eveniment dedicat în exclusivitate voluntariatului și are drept scop recunoașterea contribuției aduse de voluntari, precum și a proiectelor de voluntariat realizate în beneficiul comunității.
Începand cu data de 20 Noiembrie 2014 se va da startul nominalizărilor, și timp de două săptămâni voluntarii, coordonatorii sau persoanele care îi reprezintă pe aceștia vor putea să înscrie candidați la secțiunile specifice descrise în regulamentul Galei.
Evenimentul principal IIa Gal-VOL-NT 2014, ce va avea loc la o dată ce va fi stabilită curând, va oferi aprecierea publicului și premii pentru voluntari și coordonatorii de voluntari, precum și pentru proiectele care au au implicat voluntari din județul Neamț.
Înscrierile în competiție se fac până la data de 05 Decembrie 2014, ora 24:00. În rândul nominalizaților se pot încadra: persoane fizice, organizaţiile neguvernamentale și instituţiile publice care lucrează cu voluntari, precum și companiile care își implică angajații în proiecte de voluntariat și sau campanii de RCS (responsabilitate socială corporatistă).
Nominalizările candidaților în competiție se vor face de către organizații, instituții sau companii, prin completarea unui formular din cadrul secțiunii Nominalizează. Câștigătorii desemnați vor fi stabiliți pe baza unei selecții în două etape astfel: prima etapă cuprinde o preselecție realizată de către evaluatori externi ai organizatiei CREED, în urma căreia vor fi aleși 3-5 nominalizați pentru fiecare secțiune, dintre care juriul fiecărei secțiuni va alege câștigătorii în cea de-a doua etapă a jurizării.
Evenimentul în sine are 3 categorii și 15 de secţiuni, după cum urmează:

Categoria “Voluntarul anului”
Voluntarul junior
Voluntarul senior
Voluntarul anului în domeniul artă și cultură
Voluntarul anului în domeniul social
Voluntarul anului în domeniul protecţia mediului şi animalelor
Voluntarul anului în domeniul sport și recreere
Voluntarul anului în domeniul educație
Voluntarul anului în domeniul sănătate

Categoria ”Proiectul de voluntariat al anului”
Proiectul de voluntariat al anului în domeniul artă și cultură
Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social
Proiectul de voluntariat al anului în domeniul protecţia mediului şi animalelor
Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sport și recreere
Proiectul de voluntariat al anului în domeniul educație
Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sănătate

III. Categoria ”Coordonatorul de voluntari al anului”
Coordonatorul de voluntari al anului

Condițiile de participare sunt: persoanele nominalizate să fi derulat activități de voluntariat pe durata anului în curs sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, fiind acceptate doar acele proiecte care prezintă deja rezultate importante.
Gala Voluntariatului Nemțean este un eveniment sub egida CREED, organizație non-profit, care are drept scop recunoașterea meritelor voluntarilor, organizațiilor și instituțiilor care se implică în activități de voluntariat, precum și dovedirea aprecierii față de acele proiecte care aduc un beneficiu major comunității.
Informațiile necesare pentru participare şi formularele de nominalizare vor fi disponibile pe www.creedromania.wordpress.com începând cu data de 20 Noiembrie 2014.
Pentru alte informații vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail galavoluntariatuluinemtean@yahoo.ro.

NO COMMENTS

Leave a Reply