Inimă umană creată în laborator cu ajutorul celulelor stem

Inimă umană creată în laborator cu ajutorul celulelor stem

0 458

Cercetătorii au reușit să creeze în laborator inimi umane, cu ajutorul celulelor stem. Milioane de pacienți ar putea duce o viață normală, scăpând astfel de calvarul listelor de așteptare ale donatorilor sau de riscul ca inima să fie respinsă de organism.

Oamenii de știință cresc inimi umane în laborator cu ajutorul celulelor stem, oferind speranța milioanelor de pacienți care au probleme cardiace. Cercetătorii americani sunt de părere că organele create din celule stem ar putea începe să bată în câteva săptămâni de la creație. (ProStemmCell)

Inimă creată din celule stem

 

Foto 1: Inimă creată din celule stem

Experimentul reprezintă un pas important în crearea proprii inimi și ar putea deschide calea pentru creșterea unor plămâni, rinichi sau a unui ficat în laborator.

Organele sunt create prin eliminarea celulelor musculare din organele donatoare pentru a lăsa în urmă țesutul conjunctiv al inimii. Oamenii de știință injectează apoi celule stem, care au rolul de a se multiplica și de a crește în jurul structurii, transformându-se în celule sănătoase ale inimii.

Pacienții cărora li se efectuează un transplant obișnuit de inimii trebuie să ia medicamente pentru a suprima sistemul imunitar pentru tot restul vieții.(ProStemmCell) Heart_225

Celulele stem se folosesc, de asemeni, și la tratarea mușchiului cardiac al pacientului care a suferit un atac de cord. Este un imens pas înainte, având în vedere că bolile de inimă sunt cauza numărul unu de deces în lume. În plus, tratamentul e lipsit de controversele care însoțesc studiile referitoare la celulele stem.

Ken Milles este primul pacient care a beneficiat de tratamentul miraculos. El a suferit un infarct, care i-a afectat o treime din mușchiul cardiac. Cum nu mai avea mare lucru de pierdut, s-a înscris într-un studiu clinic. Medicii i-au prelevat celule stem din inimă, le-au înmulțit artificial și i le-au injectat în zonele distruse de infarct. Așa cum sperau, țesutul afectat a început să se regenereze.  Ken Milles este dovada vie că tratamentul a funcționat.

Alți 16 pacienți care au participat la studiu au beneficiat de același tratament. Și, în toate cazurile, cicatricile de pe mușchiul cardiac au fost vizibil reduse. În plus, cercetătorii au constatat și o îmbunătățire a capacității inimii de a pompa sânge în organism.

Stem-Cell-Therapy-for-hear-disease

 

 

 

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply