Soldă după posibilităţi: poliţiştii locali vor primi 10 lei alocaţie de hrană

Soldă după posibilităţi: poliţiştii locali vor primi 10 lei alocaţie de hrană

0 459

Poliţiştii locali de la Piatra Neamţ vor primi alocaţie de hrană, de anul viitor. Valoarea acesteia este de 10 lei şi a fost stabilită în ultima şedinţă a Consiliului Local, desfăşurată joi seară. Hotărârea, dintr-un număr de 28 rămase pe ordinea de zi, a fost cea mai discutată. Unul dintre consilieri a propus majorarea cu 5 lei a soldei, pentru ca aceasta să se apropie de cea acordată angajaţilor Ministerului de Interne, care primesc 24 lei.
„Dacă muncesc în condiţii la fel de dificile şi se supun aceloraşi riscuri, normal ar fi să primească aceiaşi bani”, a motivat consilierul.
În susţinerea poliţiştilor locali au intervenit şi alţi membri ai Consiliului Local, dar Hotărârea a rămas aşa cum a fost ea formulată.
„Consiliul Local poate aproba acordarea alocaţiei, se arată în actul normativ, nu este, aşadar, obligatoriu. Am ţinut cont de gradul de suportabilitate al bugetului. Dacă, la rectificarea de anul viitor, ne vom permite, vom majora suma. Până atunci, vrem să fim siguri că o putem asigura lună de lună”, a precizat viceprimarul Aurelia Simionică.
În total, 400000 vor fi alocaţi anul viitor pentru solda poliţiştilor comunitari.

NO COMMENTS

Leave a Reply