De Ziua Naţională a României, în Neamţ

De Ziua Naţională a României, în Neamţ

0 1109

Piatra Neamţ: paradă militară

Luni, 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, vor avea loc, la Piatra Neamţ, o ceremonie şi paradă militară, la care vor participa reprezentanţii structurilor Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne. Manifestarea se va desfăşura în Piaţa Ştefan cel Mare, de la ora 12. După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, va fi intonat imnul naţional, urmat de discursurile autorităţilor locale şi judeţene. Defilarea Drapelului de Luptă şi Gărzii de Onoare va încheia momentul.

Piatra Neamţ: spectacol “Floricică de la munte”

Parada militară va fi urmată, la Piatra Neamţ, tot în centrul oraşului, de spectacolul Ansamblului folcloric “Floricică de la Munte. Dansatorii şi soliştii Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare au pregătit pietrenilor, de Ziua României, un program bogat şi diversificat.

Târgu Neamţ: “Cu gândul la … Unire”

La Târgu Neamţ, Muzeul de Istorie şi Etnografie găzduieşte duminică, 30 noiembrie, o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale, toate “Cu gândul la …Unire”. De la ora 11 , va avea loc o sesiune de comunicări, urmată de prezentarea lucrării “Marea Unire şi judeţul Neamţ”, aparţinând profesorului Gheorghe Radu.
Manifestările se vor încheia cu prezentarea Exponatului lunii decembrie, un document din secolul al XIX-lea, intitulat “Năzuinţele românilor”, apărut în 1857 şi semnat de marile personalităţi ale vremii. Actul cuprinde principalele idei care au stat la baza Unirii din 1859, marcată, de asemenea, în manifestările de duminică.

Roman: Aniversare la Muzeul de Istorie

La Muzeul de Istorie din Roman s-a desfăşurat, vineri, o lecţie deschisă de istorie a Unirii de la 1918, la care au participat, alături de muzeografi, profesori şi elevi de la Liceul Teologic Episcop Melchisedec şi Colegiul Tehnic Petru Poni.
În această perioadă, muzeul romaşcan găzduieşte şi expoziţia “Doctor Epifanie Cozărescu- mărturii din perioada războiului de reîntregire”, dedicată, de asemenea, Zilei Naţionale a României.

NO COMMENTS

Leave a Reply