Mai sunt şi aleşi care şi-au înţeles menirea Cu Cătălin Zugravu, despre...

Mai sunt şi aleşi care şi-au înţeles menirea Cu Cătălin Zugravu, despre planurile Consiliului Judeţean al Elevilor

0 1047

Consiliul Judeţean al Elevilor şi-a făcut planurile, în mare, pentru acest an şcolar. Sunt multe şi ambiţioase. Despre ele am dicutat cu preşedintele CJE Neamţ, Cătălin Zugravu, după prima Adunare Generală a CJE Neamţ, desfăşurată
săptămâna trecută.
– Cătălin, care sunt proiectele imediate ale Consiliului Elevilor?
– Luni, decembrie, vom desfăşura, din postura de partener, proiectul naţional “De 1 Decembrie, Zâmbeşte!” în tot judeţul. În următoarele două săptămâni, preconizăm că în toate şcolile din judetul Neamt vor fi implementate “Căsuţele Poştale ale Elevilor”.
– Şi cele de viitor?
– Pe plan mediu, avem în vedere un proiect de training pentru preşedinţii de Consilii Şcolare ale Elevilor, pentru a creşte eficienţa proiectelor pe care aceştia le desfăşoară în şcoli şi pentru a le dezvolta spiritul civic şi reprezentativ.
– Ce speri de al acest an şcolar?
– În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean al Elevilor, am aşteptări foarte mari. Anul acesta, ne vom axa foarte mult şi pe reprezentativitate, cu precădere pe mediile dezavantajate. Vom conduce campanii pentru combaterea unor probleme notorii, precum absenteismul, abandonul şcolar, violenţa şi discriminarea. Mai mult decât atât, datorită “Căsuţelor Poştale ale Elevilor”, vom reuşi să eficientizăm considerabil identificarea problemelor şi nevoilor elevilor. În paralel, ne vom ocupa şi de bine-cunoscuta ramura a proiectelor. Va trebui să muncim foarte mult şi să dublăm numărul şedinţelor faţă de anul trecut, având în vedere că vrem să ne dezvoltăm pe ambele ramuri. Prima Adunare Generală m-a lăsat plăcut impresionat. Deja se vede cum se conturează o echipă unitaă, entuziasmată, pregătită şi gata de muncă! Până la urmă, de asta suntem aici: să muncim pentru elevii pe care îi reprezentăm.
– Concret, ce v-aţi propus ca proiecte?
– Anul acesta, pe lânga proiectele desfăşurate în anii precedenţi, aducem câteva noutăţi. “Târgul Carierelor de Succes”, “Drepturi, obligaţii, informare”, “Liga Voluntarilor Nemţeni”, “Vino la şcoală cu bicicleta!” şi “Festivalul CJE” sunt doar cateva din titlurile pe care elevii nemţeni le vor auzi în acest an şcolar.
– Un mesaj pentru elevi?
– Îi rog pe elevii nemţeni să nu uite că au drepturi! Îi rog să nu uite că au reprezentanţi! Îi rog să nu uite că suntem aici pentru ei, suntem aici pentru a fi mediatorii dintre sistemul educaţional şi elevi! Îi rog să nu uite de valorile fundamentale ale democraţiei: implicare, informare, spirit civic! În incheiere, îi rog să lupte pentru comunitatea din care fac parte, pentru drepturile lor şi să nu ezite niciodată să apeleze la reprezentanţii lor! Suntem aici pentru elevi, pentru toţi!

NO COMMENTS

Leave a Reply