RAR schimbă cărţile de identitate auto. Gratuit

RAR schimbă cărţile de identitate auto. Gratuit

Toate autovehiculele noi, atât cele aflate la prima înmatriculare, cât şi maşinile achiziţionate la mâna a doua, care sunt aduse în ţară pentru înmatriculare, vor primi cărţi de identitate auto de tip nou, începând cu data de 1 iulie.

Măsura are ca obiectiv extinderea profilului informativ al autovehiculului, măsură utilă atât pentru proprietar, cât şi pentru autorităţi.

”Principala schimbare va fi în completarea mai multor rubrici în cartea de identitate. Elementele noi sunt trecerea în cartea de identitate a unor informaţii precum norma de poluare europeană, valoarea CO2, sistemul de propulsie.” declară directorul general RAR, George Dinca.

Şoferii care efectuează unele modificări tehnice, precum montarea unui sistem de alimentare cu gaz tip GPL, vor păstra vechile documente.

De asemenea, pentru facilitarea preluării informaţiilor de către autorităţile de înmatriculare din cartea de identitate a vehiculului, numerotarea şi denumirea unor rubrici din aceasta au fost armonizate cu cele prevăzute în certificatul de înmatriculare.

Schimbarea cărţilor de identitate, inclusiv la cerere, este gratuită.

NO COMMENTS

Leave a Reply